Jag jobbar hela tiden med nya projekt. Vissa blir färdiga jobb, andra åker i papperskorgen. Här finner du ett urval av vad som är på gång just nu.

Ett öga blir till!


Det är svårt att föreställa sig vad det innebär att gå omkring i ett ständigt mörker. Men snart kan kanske miljoner blinda människor världen över få hjälp av ett elektrokemiskt öga(EC-EYE) - och se superskarpt både på dagen och natten.


När ett dödsbo blir ett dårhus


Det är vanligt men otroligt jobbigt - att anhöriga bråkar i dödsbon. Här intervjuas de som varit med om den så att säga sista striden och jag berättar också om mina egna erfarenheter.

En man som hette Anders


Min livskamrat, Anders Persson, avled den 11 maj 2020 i den mycket ovanliga, neurodegenerativa sjukdomen multipel systematrofi, MSA. Den här romanen vill berätta vad den gjorde med honom men också och mycket mer vem personen Anders var, ty bakom varje diagnos finns en människa. När kroppen bryts ner och de praktiska problemen tar över vardagen är det lätt att det får allt fokus men så blev det aldrig för mig, jag vägrade se Anders som i första hand patient. Och nu är det dags att skriva boken om mannen jag älskade och som fick ett alldeles för kort liv. På så sätt ska han leva vidare och monstret som härjade i hans hjärna till slut tämjas med forskningens hjälp.

MS och Alzheimers - stora landvinningar på kort tid


Jag är vetenskapsjournalist och skriver om all forskning och alla ämnen men oftast inom medicin. Och multipel skleros (MS) och Alzheimers är högaktuella, där mycket stora landvinningar nåtts och görs just nu.


Exakt hur jag ska göra här vet jag inte än. Kanske skriver jag ett reportage om båda sjukdomarna, kanske ett för var och en av dem.